Pratik Kabak Tatlısı

Tatlı denince akla, lezzeti ve görüntüsüyle sofraları şenlendiren kabak tatlısı gelir. Peki bu nefis tatlı en pratik şekilde nasıl hazırlanır? Sizin için bu soruyu yanıtladık. 

Siz de bu muhteşem tatlıyı en pratik şekilde hazırlayarak afiyetle tüketmeye başlayabilirsiniz. Pratik kabak tatlısı tarifinden yararlanarak sevdikleriniz ile paylaşabileceğiniz özel anlara şimdiden hazırlık yapabilirsiniz.  

Pratik bir şekilde kabak tatlısı hazırlamak istiyorsanız, malzeme olarak ortalama 1 kilogram kadar bal kabağı, 3 su bardağı toz şeker, 2 avuç kadar ceviz içi ve 1 su bardağı tahin temin etmelisiniz. Cevizlerin iri şekilde parçalanmış olması, dikkat etmeniz gereken önemli ayrıntılar arasında yer alır.

Malzemeleri hazırladıktan sonra kabağı dilimleyip kabuklarını bıçakla soyabilirsiniz. Çekirdeklerini çıkarmayı unutmadan hazırlıklara devam edebilirsiniz. Daha sonra geniş bir tencere bularak bu tencereye kabakları koyabilirsiniz. Kabakların üzerine isteğe bağlı olarak toz şeker serpiştirebilirsiniz. Kabaklar pişmeye devam ederken suyunu salacağı için ekstra su ilave etmenize gerek kalmaz.

Kapağını kapattığınız tencereyi orta ateşte ortalama 30 dakika kadar pişirebilirsiniz. Daha sonra kabakların altını iyice kısarak üzerine parlaklık elde edebilmek için ufak bir tutam şeker serpiştirebilirsiniz. Sonrasında kapağı tekrar kapatabilir ve ortalama 5 dakika kadar dinlendirebilirsiniz. Dinlendirme işleminden sonra altını tamamen kapatabilirsiniz. 

Kabak Tatlısı Hazırlamanın Püf Noktaları

Dinlendirdiğiniz kabakların soğumasını bekledikten sonra ceviz ile servis yapabilirsiniz. Kabakları cevizlerle süslemek dışında isterseniz damak zevkinize göre farklı malzemeleri de ilave edebilirsiniz. Malzeme seçimi tamamen sizin zevkinize kalmış bir durumdur. Kuru yemişler, kabak tatlılarında sıkça tercih edilen ilave lezzetlerdendir.

Kabak tatlısının daha lezzetli olabilmesi için dikkat etmeniz gereken başka püf noktaları da vardır. Örneğin, kabakların eşit boyutlarda doğranmış olduğundan emin olmalısınız. Tencereye dizilim kısmında ise hizalama önemlidir. Kabak üzerine eklenecek şerbetin daha yoğun olmasını isterseniz, pişen kabakları servis tabaklarına aldıktan sonra şerbeti tencerede istediğiniz kıvama gelinceye kadar kapağı açık şekilde kaynatabilirsiniz.

Kıvamını almış şerbetleri tatlıların üzerine dökebilir ve isteğinize göre tahin ile servis edebilirsiniz. Her mevsim tüketilebilecek en özel tatlılar arasında yer alan kabak tatlısı ile sofralarınızda harikalar yaratabilirsiniz. Dilerseniz özel kabak tatlısı tarifi için yemek.com’da yer alan muhteşem alternatiflere de göz atabilirsiniz. Böylelikle en güzel tariflere ulaşarak hayatınızı tatlandırabilirsiniz!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir