TARİF DEFTERİ Kedi Dili Pasta Tarifleri

Hem Pratik Hem Lezzetli Farklı Damak Zevklerine Hitap Eden En Güzel Kedi Dili Pasta Tarifleri

Kedi dili bisküvi, pastasını kendi hazırlamak isteyenlerin imdadına yetişen en pratik malzemeler arasında yer almaktadır. Yaş pastadan, Tiramisu’ya, pudingli pastadan en güzel rulo pasta çeşitlerine kadar, dilediğiniz tarifte rahatlıkla kullanabileceğiniz bu bisküvi, pasta keki pişirme zahmetini de ortadan kaldırmaktadır. Hem meyveli hem de çikolatalı ya da kakaolu pasta tariflerine yakışan bu lezzet, kısa sürede en güzel pastaları hazırlamak isteyenler için avantaj sağlamaktadır. Siz de bu yazımızda yer verdiğimiz 3 farklı kedi dili pasta tarifinden en beğendiğinizi bugün deneyebilir ve yeni bir lezzet keşfetmenin keyfine varabilirsiniz.

Hem Kakao Hem De Çikolata Hazzı Yaşatan Pratik Ve Lezzetli Pudingli Kedi Dili Pasta Tarifi

Aniden gelen misafirinize ya da canınız tatlı istediğinde hızlı ve pratik bir pasta hazırlamak isterseniz, tercihinizi bu tariften yana yapmanız önerilmektedir. Kek pişirme aşaması olmadan müthiş bir lezzet tatma olanağı sunan pudingli kedi dili pasta tarifimiz için yalnızca 50 dakikanızı ayırmanız yeterlidir.

Malzemeler:

  • 1 paket kedi dili bisküvi veya bebe bisküvisi
  • 1 lt süt
  • 1 paket kakaolu puding
  • 1 paket çikolata sosu
  • 1 paket krema (soğuk)
  • 1 çay bardağı pudra şekeri şeklinde olup, liste 8 porsiyona göre ayarlanmıştır.

Kedi dili bisküvileri süt ya da su ile ıslatalım ve borcama dizelim.

Süt, puding ve çikolata sosu, karıştırılarak pişirelim. Borcama dizdiğimiz bisküvilerin üzerine bir bölümünü döküp iyice yayalım. Bir kat daha bisküvi koyarak aynı işlemi uygulayalım.

Pudra şekeri ve kremayı koyulaşana kadar çırpalım. Hazırladığımız pastanın en üst katına döküp üzerine güzelce yayalım. Buzdolabına kaldırıp soğumasını bekleyelim. Arzuya göre fındık, fıstık vs. ile süsleyip, servis edelim.

Afiyet Olsun!

Muz ve Fıstık Ezmesinin Eşsiz Buluşması Kedi Dili Rulo Pasta Tarifi

Pasta keki hazırlamadan rulo pasta yapmak ister misiniz?

Cevabınız evetse bu tarifimiz tam size göre!

Kedi dili bisküviyi pandispanyanın yerine kullanacağınız bu tarifimiz, az malzemeli oluşu, kısa sürede hazırlanması ve pişirme derdi olmaması ile hazırlayanlara avantaj sağlarken, fıstık ezmesi ve muzun mükemmel uyumu damaklarda iz bırakmaktadır. Bisküvinizi önceden hazır hale getirmeniz durumunda yalnızca 40 dakikada hazırlayabileceğiniz kedi dili rulo pasta için gereken malzemeler;

  • 1 paket kedi dili bisküvi
  • Arası için; 2 tane muz
  • 2 dolu yemek kaşığı fıstık ezmesi
  • Kreması için; ½ kg süt
  • ½ su bardağı un
  • ½ su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
  • Üzeri için; 1 paket krem şanti
  • ½ su bardağı soğuk süt

Şeklindedir ve verilen miktarlarla 10 porsiyonluk mükemmel bir pasta hazırlanabilmektedir.

Tarifimizin yapılışına başlarken, çalışacağımız zemine 2 kat streç film serelim. Kedi dili bisküvilerimizi ılık süte batırıp, streç film üzerine dizelim ve üzerini de yine streçle kapatalım. Şeklini bozmadan buzdolabına kaldırıp, 4 saat dinlendirelim.

½ kg süt, ½ su bardağı un, ½ su bardağı şeker ve 1 paket vanilyayı bir tencereye alalım ve koyu kıvamlı bir krema hazırlayalım. Krema piştikten sonra 5 dakika kadar mikserle çırpalım.

Kedi dili bisküvileri dolaptan alalım, üzerine hazırladığımız kremayı sürelim. ( Kenarlara taşırmayalım )

Kremanın üzerinde 2 yemek kaşığı fıstık ezmesi sürüp, ezmeyi de iyice yayalım ve muzu yerleştirelim. Bisküvilere zarar vermeden yavaşça rulo yapalım.

Krem şantiyi hazırlayıp, sıkma torbasına alalım. Pastanın üzerine sıkma torbası ile zevkimize göre krem şantiden süs yapalım.

Tekrar buzdolabına kaldırıp, 2 saat soğumaya bırakalım.

2 saat geçtikten sonra dilimleyerek servis edelim.

Pastane Ekleri Kadar Lezzetli Kedi Dili Ekler Pasta Tarifi

Hem çocukların hem de büyüklerin severek tükettiği ve son yıllarda kakaolusunun haricinde de onlarca çeşidi sunulan ekleri, fırında hamur pişirmeden aynı tadı yakalayarak hazırlayabileceğiniz bir tarifle karşınızdayız. Neredeyse tüm pasta çeşitlerinde kullanılabilen ve hamur hazırlama derdini ortadan kaldıran kedi dili bisküvi ile mükemmel bir kıvama ulaşan bu lezzeti 40 dakikada hazırlayıp, hem kendinizi ödüllendirebilir hem de sevdiklerinize eşsiz bir tat sunabilirsiniz.

Kedi dili ekler pasta tarifi için ihtiyacınız olan malzemeler;

  • 1 paket kedidili bisküvi
  • Kreması için: 2,5 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 poşet sade krem şanti
  • Islatmak için: 1 su barağı süt
  • Arası için: 1-2 adet muz

Olacaktır. Bu miktarlar ile 12 porsiyon ekler hazırlamanız mümkündür.

Eklerimizin hazırlığına öncelikle kremasından başlayalım. Bir tencereye un, süt ve şekeri alalım. Orta ateşte karıştıra karıştıra pişirerek, muhallebi kıvamı alıp, göz göz olmasını sağlayalım. Bu kıvamı alınca vanilyayı ekleyip, mikser ile çırpalım. Ilımaya bırakıp, arada bir kabuk bağlamaması için karıştıralım.

Krema ılındıktan sonra, toz halindeki krem şantiyi ekleyip mikser ile çırpalım.

1 su bardağı süte kedi dili bisküvileri batırıp, hiç beklemeden çıkartalım. Servis tabağına dizelim.

Bisküvilerin üzerine krema sürüp, muz dilimlerini ekleyelim.

Kalan kedi dili bisküvileri de süte hızlıca batırıp çıkardıktan sonra, sandviç yapar gibi diğer bisküvilerin üzerine kapatalım.

Dilerseniz üzerine de krema sürüp, arzunuza göre seçtiğiniz sostan dökelim veya direkt sos dökelim. Fındık, fıstık, Hindistan cevizi gibi malzemelerle süsleyip, servis edelim.

Tarif Defteri İle Mükemmel Lezzetler Yakalamak İster Misiniz?

Hamur işlerinin en güzellerini, en doğru ve pratik tariflerle denemek için pek çok kişinin ilk tercihi olan Tarif Defteri, açıklayıcı anlatımları ve resimli tarifleri ile mutfağa ilk kez girecekleri dahi başarılı sonuçlara ulaştırırken, kısa sürede profesyonelleşmenize ve tariflerimize yaratıcılık katmanıza olanak sunmaktadır. Deneyimlilerin de severek hazırladığı tariflere yer verilen ve en güzel çay saati sofralarını süsleyecek tariflere ev sahipliği yapan Tarif defteri.net adresini hemen şimdi ziyaret edip, bugün siz de sevdiklerinize mükemmel bir lezzet deneyimi yaşatabilirsiniz.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir