SACK NO 25 ALSANCAK / İZMİR

İzmir Alsancak Kordon’da bir kaç önce açılan çok keyifli bir mekan olan Sack No 25 ‘in davetlisiydik.  Çok çarpıcı ve farklı bir tarzda döşenmiş mekanda miss gibi kahve kokuları arasında kahve hakkında bilgiler edindik. Sack No 25 mekan sahibi Tufan Bey bizlere isim hikayelerini anlattı. Çok etkileyici bir hikayeydi ..

Campell Signac (1687 – 1732)
16. yüzyılın din savaşları ve 1648 ayaklanmalarından sonra XIV. Louis (1638 – 1715) ‘in tahta çıkması ile saldırgan ve yayılmacı bir politikayla kıtalar arası ticaretin merkezi haline gelen Fransa’da Prisca isimli ticari geminin kaptanıdır.
Bu günkü adıyla Marsilya Vieux Port (Eski Liman) ‘da kiremit atölyesi işleten bir ailenin en küçük oğlu olarak büyüyen Campell Signac, bulunduğu bölgenin de cezbediciliği ile denizciliğe merak salmış ve babasının da desteği ile dönemin başarılı kaptanı Gustave Adolphe’in mürettebatına katılmıştır.


XIV. Louis’ in kurduğu sömürge imparatorluğu döneminde orduda 2. kaptan olarak birçok başarıya imza atan Campell Signac 1. kaptanlığa kadar yükselmiş ve Fransız monarşisinin
sert tutumuna daha fazla hizmet etmek istemeyerek ordudan ayrılmıştır.
Ordudan ayrıldıktan sonra Presca isimli 17 metrelik karavela  ile ticari hayatına başlamıştır. Kıtalar arası çeşitli ürünlerin ticaretini yapan Signac, 1732 yılında Atlantik açıklarında yakalandığı fırtınada Presca’nın batmasıyla tüm mürettabatını ve hayatını kaybetmiştir.
Kaptan Signac’ın yaptığı  son seferin rotası ve amacı tam olarak bilinmemekle birlikte 25. çuvalın peşinden gittiği yönünde rivayetler vardır.

İşte bu çuval Tufan beylerde 🙂 en lezzetli kahveler burada …

Biz de önce shphon demleme yöntemi ile demlenen  Colombia El Tolima  kahvelerimizi içtik.
Colombia El Tolima Hibiskus ve Kırmızı meyveler aromalı ve İsveç çikolatası kokusunda bir kahve…


Shphon demleme ise , Kagıt filtre kullanılmadan berrak, içimi hoş ve güçlü aromalı bir kahve elde edilmektedir. Sıcak suyun alttaki cam tüpten vakum yoluyla yukarıdaki haznede kahve ile buluşması ve demlendikten sonra alt hazneye süzülmesi ile elde edilir.

Sonrasında değişik lezzetlerle devam ettik.

Mint Mocha… Benim tercihim..

Cortado…Zebra Mocha…Flat White…
Bu lezzetli kahveler için Tayfun beye ve Sack No 25 çalışanlarına çok teşekkür ederiz, her şey çok güzeldi…
Campell Signac’ın hikayesi İzmir Alsancak’da sonlanıyor. Gerçek Kahve’nin keyfine Sack No25’de vararak Dünya kahvelerini tatmak, Birbirinden leziz dünya lezzetlerini denemek için sizleri bekliyor.
Sizlerde  ister kahvaltıya ister kahveye gidip arkadaşlarınız ile güzel ve keyifli vakit geçirebilirsiniz.
Adres
Atatürk Caddesi, No 330/A
Alsancak, Konak, İzmir
0 232 464 04 96

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir