Susamlı Çıtırlar

Taşınma telaşımın arasında blog arkadaşlarımın katıldığı bir oyunu gördüm ama o kadar yoğundum ki bir türlü toparlanıp katılamadım.. Ama dün gece paylaşımlarıma uzun aralar verdiğimi kendimi bir an önce bu oyuna dahil etmem gerektiğini düşündüm ve hemen başladım.. .Dileyen herkes yemekfırtınası adı altında o gün için önceden belirlenen konuyla ilgili tarifler hazırlıyorlar. Bu günün ödevi akşam televizyon karşısında yemeyi sevdiğimiz atıştırmalıklar hazırlamak.

Ben daha önce bu tarifi ayçekirdekli olarak hazırlamıştım. Ama hamurunu acemilik işte hamurunu ince açmamışım. Oysaki neredeyse kağıt inceliğinde açılması gerekiyordu.. Bu kez hem tam buğday unu ile hazırladım hem de içine baharatlar kattım. Evde çocuklarınıza ve kendinize sağlıklı atıştırmalıklar hazırlamak istiyorsanız mutlaka deneyin.. Çok severek yiyecekler..

Malzemeler :
2.5 su bardağı tam buğday unu
1 çay bardağı ılık su
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı kekik
1 yemek kaşığı pul biber
Üzeri için :
1 adet yumurta sarısı
Susam
Yapılışı :
Su, zeytinyağı ve tuzu bir kap içerisinde karıştırın. Üzerine un, kekik ve pul biber ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun…( Hangi unu kullanıyorsanız onu kullanabilirsiniz.)
             Hamuru iki yağlı kağıt arasına alın. Merdane yardımıyla kağıt inceliğinde açın.
 Yağlı kağıt ile birlikte fırın tepsisine aktarın. Üzerindeki ikinci yağlı kağıdı alın. Yumurta sarısı sürüp, kare kare küçük dilimlere kesin, bolca susam serpin.

180 derecede önceden ısıttığımız fırında kızarıncaya kadar pişirin. Hamur çok ince olduğu için çabuk pişiyor, dikkat edin. Bu hamur tarifiyle 3 mini fırın tepsisi oluyor. Soğuduktan sonra servis tabağına alın.. Afiyetler olsun…

 

6 thoughts on “Susamlı Çıtırlar”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir