Sıcak Püre Eşliğinde Soslu Tandır

Fırında tandır etim çok beğenilince ev halkı tarafından bu kez farklı bir sunumla tekrar yaptım. Sıcak püre eşliğinde, üzerinde sosuyla muhteşem bir tarif çıktı ortaya.. Denemek isterseniz işte tarifim..

Malzemeler :

1 kg bütün dana eti
6 diş sarımsak
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı kırmızı toz biber
1 yemek kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
1 adet fırın poşeti

Püre için :
4 adet patates
2 yemek kaşığı tereyağı
1/2 su bardağı süt
1/2 su bardağı kaşar peyniri rendesi
tuz

Sos İçin :
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı domates salçası
tuz
karabiber

Yapılışı :

Etin üzerine baharatları ve zeytin yağını sürün iyice her tarafını kaplayın.Bıçakla delikler açın sarımsakları soyup bütün halde bu deliklere koyun. Kapaklı bir saklama kabında buz dolabında mümkünse 1 gece, değilse en az 2 saat dinlendirin.  Fırın poşetine iri doğranmış patateslerle birlikte eti koyun.  Poşetin üzerinde kürdanla delikler açın. Önceden 180 derecede ısıttığınız fırında yaklaşık 2 saat pişirin..Et pişerken patatesleri haşlayın. soyun. Başka bir tencere içine patatesleri, sütü, tereyağını koyup el blenderi ile pürüzsüz kıvam alana kadar ezin. Üzerine kaşar peynirini ve tuzunu ekleyin. Ocak üzerinde karıştırarak pişirin. Çok katı olmayan bir kıvamda olmalıdır. Gerekiyorsa süt ilave edin. Sos için tereyağı ve zeytinyağını küçük bir sos tenceresine alın. Isınınca üzerine salçaları ekleyin. 2-3 dakika kadar kavurup, 1 küçük çay bardağı kadar suyu ilave edip kıvamını açın. İsterseniz kaynamaya başlayınca içine baharatlar ve sarımsak ekleyebilirsiniz.

Fırından çıkarıp, poşeti keserek eti içinden çıkarın. Kesme tahtasında dilimleyin. Servis tabağınızın tabanına sıcak püreyi yayın. Üzerine dilimlenmiş etinizi  sıralayın. En üst kısma da sos gezdirin. Sıcak servis yapın.. (3 kişilik servis)

8 thoughts on “Sıcak Püre Eşliğinde Soslu Tandır”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir