Hindi Eti Kavurma

Epeydir Hindi eti pişirmediğimi fark edip markette görünce hemen aldım.. Hindi etinin kuzu eti tadında olduğu söyleniyor.. Ben pek aynı kanıda değilim ama olsun..Onumu yapayım bunu mu derken birden eşimden gelen sinemaya gitme teklifiyle Behzat Ç.Ankara Yanıyor…filmine ( Dizinin sıkı bir takipçisiydik, ilk filmi seyretmiştik ve 2. filmi kaçıramazdık. :)) Filmi daha sonra anlatırım size)  hemencecik kavurup hazırladım yemeğimi.. Daha sonra yapacağım bir tarif de aklım kaldı şimdilik..:) Basit ama lezzetli bir tarif daha sizlerle.. Kolay gelsin..

Malzemeler :

500 gram hindi  kalça eti
2 adet sivri yeşil köy biberi
1 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı toz kırmızı biber
1 yemek kaşığı kimyon
1 yemek kaşığı köri
1 yemek kaşığı kekik
1 yemek kaşığı kırmızı pul biber
3 yemek kaşığı çiçek yağı
karabiber
tuz

Yapılışı :

Hindi etini yemeklik gibi doğrayın. Soğanı ve biberi küçük doğrayın. Tavaya çiçek yağıyla birlikte hindi etlerini alın. Kavrulmaya başlayınca içine soğan ve biberi ekleyin. İyice kavurun. İstediğiniz baharatları, istediğiniz miktarda ekleyin. 1-2 dakika daha kavurun. Ben Pul biberi yerken ekledim.. Pilav üzerinde yada lavaşla içine yeşillikler ve salatalar koyarak dürüm sarın. Sıcak servis yapın… Ben Pilav üzerinde, yanında biber ezmesiyle servis yaptım.. Pilav Tarifi için buraya tık.. Biber Ezmesi için buraya tık.. Afiyetler olsun.

8 thoughts on “Hindi Eti Kavurma”

  1. Ellerine sağlık canım hindi etinin en güzel yanı but kısmı ama kuzunun filan ıhh yanından bile geçemez dediğin gibi:).Ne var ki çok sağlıklı olduğundan aslında daha fazla yer vermek lazım mutfaklarımızda.Ve senin tarifinde çok güzel olmuş afiyetler olsun sevgilerimle canımmm.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir