İskoç Kurabiyesi

Oğlumun ellerinden bir dünya mutfağı tarifi daha.. İskoç kurabiyesi bizim un kurabiyesinin biraz farklısı.. Çok lezzetli, yapması çok kolay ve sadece 3 malzemeyle yapılıyor. Tarifi oğlum yabancı sitelerden araştırdı. Elleriyle yaptı ve fotoğrafladı.. Yemek ve tarifi yazmak bana kaldı.. Çayınızın, kahvenizin yanında çok lezzetli kurabiyeler yapmak isterseniz işte tarifim..

 

Malzemeler :

100 gram oda ısısında beklemiş tereyağı
5 yemek kaşığı esmer şeker
1 su bardağı un

Yapılışı :

Tereyağını toz şeker ile birlikte bir kap içerisine alın. Parmak uçlarınızla iyice mıncıklayarak şekeri tereyağının içinde eritin. Unu ilave edin, ele yapışan yumuşak kıvamlı bir hamur elde edin. Gerekirse un ilavesi yapın. Unlanmış tezgahta 1 cm inceliğinde açın. İstediğiniz şekil ve büyüklükte kesin. Bir spatula yardımıyla fırın tepsisine aralıklı yerleştirin.12 adet kurabiye çıkıyor. Üzerlerine çatalla delikler açın. Önceden 200 derecede ısıttığınız fırında 15-20 dakika pişirin. Fırından alıp soğumaya bırakın. Servis tabaklarına alıp soğuk servis yapın.

12 thoughts on “İskoç Kurabiyesi”

    1. Teşekkür ederim. Benim oğlum 18 yaşında.. Birlikte girmiyoruz mutfağa..oğlum yapıp servis yapıyor bize..:)) Çok un kurabiyesi gibi dağılmıyor.. Görüşürüz..

    1. Merhabalar Aysel Hanımcım. Çok teşekkür ederim.. Bu aralar hepimizin ortak derdi mutfağa girememek galiba..:) Sevgiler..

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir