Otlu Peynirli Milföy

Bu gün yine milföy hamurundan lezzetli bir tarifim var. Milföyler kullanım açısından çok büyük kolaylık çalışanlar ve hamur yoğurup uğraşmak istemeyenler için.. Ama yağlı bir hamur olduğu için yerken abartmamak lazım.. O yüzden ben kişi başına 1-2 tane olacak şekilde hazırlıyorum, fazlasını yemeyelim diye.

İşte basit ama lezzetli tarifim…

 

Malzemeler :
150 gram beyaz peynir
3 yemek kaşığı lor peyniri
1 adet yumurta
2 adet taze soğan
2 yemek kaşığı ince kıyılmış maydanoz
2 yemek kaşığı ince kıyılmış dere otu
1 yemek kaşığı kekik
1 yemek kaşığı kırmızı pul biber
5 adet milföy
susam
Yapılışı :

Milföy hamurlarını tezgaha sıralayın, yumuşaması için bekletin. İç harcı için peynirleri,ince doğranmış taze soğan, maydanoz, kekik, yumurta beyazını ve pul biber ekleyin, karıştırın. Yumuşayan milföyleri merdane yardımıyla bir kase genişliğinde açın. Milföylerden geniş daireler kesin. Bu dairelerin ortasına 1 yemek kaşığı peynirli harçtan yerleştirin. Dairelerin kenarlarından katlayın üçgen şekli verin. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine sıralayın. Kenar kısımlarına ayırdığınız yumurta sarısını sürün. Susam serpin. 


Önceden 200 derecede ısıttığınız fırında kızarana kadar pişirin. Fırından aldığınız milföylerin ilk sıcaklığı çıkınca servis tabağına alın.. Sıcak veya ılık servis yapın.

10 thoughts on “Otlu Peynirli Milföy”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir