Özgür Şef ile Keyifli Bir Gün

Dün bir alışveriş merkezinde Özgür Şefle Yılbaşı Yemekleri etkinliği vardı. Ben tabikide oradaydım.. Sizler içinde biraz fotoğraflamaya  çalıştık. Özgür Şef tam bir et uzmanı. Kendisinden et almayı, hangi eti nasıl ve ne şekilde pişire bileceğimizi , köfte, balık, et, deniz ürünleri, mangal  daha neler neler anlattı. Çok güzel bir etkinlikti.

Özgür şefin etkinlikte yapmayı planladığı yemek menüsü…

Etkinliğe et konusunda bilmek istediklerimizi anlatarak başladı.. Bu arada beğendiyide yapmaya başladı …

Beğendi için patlıcanları ocakta közledikten sonra soymaya başladı.. Beğendi tarifi derseniz yok. Göz kararı sorularımızı cevaplarken yaptı…

Ve Kaburga Dolması… Bunu yanımızda yapmadı. Çünkü bir gece önceden pişirmeye başlamak gerekiyormuş. Burda pişirilmişi var dedi..:)  ama nasıl yapabileceğimizi en ince ayrıntısına kadar anlattı.
Aynı yöntemi tavuk ve hindi pişirirken kullanabilirmişiz.. Yöntemleri kendi tariflerimde uygulayıp anlatırım sonra…

Kaburga dolması dediği bizim bildiğimiz değil.. Dana Kaburgasını fırında pişirmiş… Ama tüm izleyenlerin çok hoşuna gitti ( bakın Kaburga etini görmüş topluluk hali. 🙂

Kendisine biraz yaklaşıp doğru deyimle el aldım. Bundan sonra  dahada usta ahçıyım….

   Özgür Şef tamda televizyonda izlediğimiz gibiTüm sorulara güler yüzle cevaplar verdi. Kendisi özellikle Et uzmanı olduğu için tüm et ve et ürünlerinden, pişirme tekniklerinden bahsetti.. Sorduklarımıza bıkmadan cevap verdi. Ben anladım ki eti gerçekten almayıda pişirmeyide bilmiyormuşum. Et 10-15 gün buzdolabında bekletilebilirmiş (tekniği var) , köfteyi ancak aşama aşama 5 gün kadar önce yapmaya başlayıp buzdolabında bekletip pişirmeliymişiz.. Köfte tarifi, et yemekleri, hemen hemen bütün tekniklerde et pişirmeyi anlattı.Bu arada basit balık tarifleride verdi.. Elmalı tartı sorarsanız onada vakit kalmadı yapmak için.. Sadece elmaları gördüm :).. Gerçekten yaptığı beğendi ve kaburga nefisti.. (Fotoğrafta göründüğü gibi) Etkinlikte emeği geçenlere teşekkür ederim. En büyük teşekkür ise Özgür Şefe elinin lezzetini ve tüm bildiklerini bizlerle paylaştığı için….

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir