Lahmacun

Evde pide ve lahmacun yapmayı çok seviyorum. Biraz teknik imkansızlıklar olsa da çok lezzetli, çıtır dışarıda yediğimizden daha sağlıklı pideler yapıyorum.. Bu kez oğlumun isteği ile lahmacun yaptım. Hamurunu bu kez biraz değiştirdim. Muhteşem lezzetli oldular.. Denemek isterseniz işte tarifim.

Malzemeler :

3 su bardağı un
1 su bardağı ılık su
1 küçük paket kuru maya
1 tatlı kaşığı elma sirkesi
1 yemek kaşığı çiçek yağı
1 çay kaşığı tuz

İçi için :

250 gram kıyma
2 adet çok ince kıyılmış kuru soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı nar ekşisi
karabiber
tuz

Sürmek için :

1 çay bardağı çiçek yağı
1/2 çay bardağı erimiş tereyağı

Yapılışı :

Bir yoğurma kabının içine un, su, sirke, yağ ve tuzu koyarak ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin. Üzerini nemli bezle örterek 1 saat kadar mayalanmaya bırakın. Mayalanan hamurdan küçük bezeler yapıp yağa batırarak bir kaba sıralayın. Bu şekilde 1 saat kadar daha dinlendirin. 18 adet beze.. Bezelerden bir tanesini alın yağlanmış fırın tepsisine koyun. Üzerine elinizle bastırıp incelte bildiğiniz kadar inceltin. Tepsinizin aldığı kadar bezeyi bu şekilde hazırlayın. Tepsi mayası için 30 dakika daha bekletin. Bu arada kıymalı harcını hazırlayın. Soğanları çok küçük yemeklik doğrayıp suyunu sıkarak bir kaba alın. Üzerine salçaları, tuz, karabiber, nar ekşisi ve kıymayı koyup iyice karıştırın.

Tepsideki  hamurların ortasına birer büyük parça iç harçtan koyun. Elinizle harcı üstüne yayarken hamuru kaplayın. Üzerlerini kalan yağla yağlayın.

Önceden 200 derecede ısıttığınız fırında 20-30 dakika kadar kızarana kadar pişirin.

Servis tabağına alıp yanında domates, biber, yeşilliklerle sıcak servis yapın..Afiyetler olsun..

8 thoughts on “Lahmacun”

    1. Teşekkür ederim canım.. Yok bunu taşınmadan önce yapmıştım.. Anca yazabildim.. Yoksa 2 haftadır hazır yiyorum mutfağa pek uğradığım yok bu aralar..:)) Hamarat arkadaş taşınınca öbür evimde kaldı..Yanıma almadım onu..:)

  1. Oya’cığım, yarısı da olsa katılırsan çok seviniriz. Yemek fırtınası için tarifinin linkini almaya geldim bulamadım. Yazının içinde #yemekfirtinasi kaçıncı günse günü diye yazarsan bana mesajla linkini gönderirsen ben de linkini facebook grubunda paylaşırım. He güne özel albüm açtım sizin tariflerinize yönlendirme yapıyorum. Bu arada yazının birinde yemekfirtinasi yazısına link verebilirsen çok sevinirim. http://www.misssgibi.com/yemek-firtinasi
    Bu arada lahmacun gözümden kaçmadı misssgibi olmuş :))

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir