Salı günü doktor kontrolüm vardı.. Şükür iyiyim ama ilaçları kullanmaya devam..:)) Çıkışta Kemeraltı’na gittim. Bilmeyenler için İzmir’de bir semt ve çoğunlukla giyim, gıda, yeme içme kuyumcular aklınıza ne geliyorsa toplu halde bulabileceğiniz her sokağının adı olan tarihi bir alışveriş merkezi diye özetleyebiliriz. Benim için çok keyifli bir gezi oldu.. Bol bol fotoğraflar çektim sizin için, Hisarönü’nde fincanda pişen kahvemi içtim. Uzun zamandır uğrayamadığım Değirmene uğradım. Değirmen tüm yöresel ürünleri, bakliyatları bulabileceğiniz bir dükkan.. Tam benlik bir yer. Azar azar neredeyse tüm bakliyatlardan aldım. Üstelik yan tarafındaki tahtacılardan kömbe kalıplarını bulup almak günün en güzel anıydı benim için. Taşımakta biraz zorlansamda istediğim şeyleri bulmak beni çok mutlu etti. Eve döner dönmez hemen Bodrum baklalarımdan fava yapmaya başladım. Tadını ve lezzetini merak ediyordum.. Daha önce Pembe Kekikçiğimin tariflerinde görmüş rengi çok hoşuma gitmişti. İyi ki denemişim ,rengi ve lezzetiyle çok güzel bir fava olduğunu belirtmeliyim.. Denemek isteyenler varsa işte tarifim.. Bu arada fotoğraflarla gezimi ayrıntılı yazacağım merak edenlere duyurulur..:)
Malzemeler :
- 1 su bardağı bodrum baklası
- 1 adet küçük kuru soğan
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 3 su bardağı kadar su
- tuz
- dereotu
Yapılışı :
- Baklaları yıkayıp bir tencereye alın. Üzerine küçük doğradığınız kuru soğanı, suyu ve tuzunu ekleyip orta ateşte baklalar yumuşayıp suyunu çekene kadar pişirin.
- Baklalarınız pişmediyse üzerine az miktarda kaynar su ilave edebilirsiniz.
- Yumuşayıp suyunu çeken baklaları el blendırıyla iyice püre haline getirin.
- Tencereyi tekrar ocağa alın üzerine zeytinyağını ekleyin ve sürekli karıştırarak 5 dakika pişirin.
- Koyulaşan favayı servis tabağına aktarıp üzerini düzeltin.
- soğuyan favanın üzerine zeytinyağı gezdirin, dereotu serpin. Yanında isterseniz küçücük doğranmış kurusoğanda ikram edebilirsiniz..
- Afiyetler olsun..