Deniz Börülcesi

Merhabalar herkese. 🙂 Bu kez çok sıkça sorulan deniz börülcesinin yapım aşamalarını anlatacağım sizlere. Biraz uğraştırıcı ama çok lezzetlidir.

Deniz börülcelerinin kök kısımlarını kesin. Bir kaç su yıkayın. Geniş bir tencerede üzerini geçecek kadar sıcak suya alın 5 dakika kadar kaynatın. Suyunu süzüp tekrar sıcak su doldurun ve tekrar kaynatın.  Bu işlemi ben bazen 3-4 kere yapıyorum. Deniz börülcesi çok tuzludur. Ne kadar çok su  değiştirirseniz tuzu sıfırlarsınız. Bir tane alıp elinizle yumuşaklığına bakıp yeterli derecede pişip pişmediğini anlayabilirsiniz.

Haşlanan deniz börülcelerini süzgeçe alıp iyice suyunu süzdürün.  Pişirme aşaması bu kadar. Şimdi ayıklama aşamasına geldik.  Bir dal deniz börülcesini parmaklarınızla sap kısmından tutun, diğer elinizin parmakları yardımı ile aşağıya doğru yeşil kısmı sıyırın.

Tüm deniz börülcelerini bu şekilde sıyırarak temizleyin. Dikkat edin içerisinde odunsu kısmı kalmazsın.

Ayıkladığınız deniz börülceleriniz şimdi yemeğe hazır hale geldi. Üçüncü aşamada servise hazırlama.. 1 limonun suyu, dövülmüş sarımsak ve zeytinyağını iyice karıştırıp deniz börülcelerine ekleyin.

Tuz oranını tadına bakarak ayarlayın.  Limonu servis edeceğiniz esnada dökmeniz lazım, yoksa yeşil renk sarımsı olur. Bundan sonrası sizin hayal gücünüze kalmış isterseniz sade tabakta, isterseniz domates dilimlerinin üzerinde isterseniz de Fava üzerinde servis yapabilirsiniz. Kolay gelsin..

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir