Domatesli Yıldız Çorbası

Dün katıldığım yemekfırtınası oyunu çok hoşuma gitti. Neden mi artık bu gün ne yapsam diye düşünmüyorum sadece belirlenen ödevle ilgi ne yapsam diye düşünüyorum.. Bu günün ödevi hastalara şifa niyetine yaptığınız çorba tarifi.. Eşim özellikle hasta olduğu zaman tavuk suyuna domatesli, şehriyeli çorbalar istiyor:)) Benim de içinde tel, arpa, yıldız, bulgur kullanarak yaptığım klasik bir çorba tarifim var, hafta da bir gün yapıyorum şifa niyetine.. Bu kez yıldız şehriyeleri kullandım..

Çok severek yaptığım, sağlıklı ve lezzetli bir çorba tarifimi sizlerle paylaştım. Bu soğuk kış günlerinde hastalara ilaç niyetine içerebileceğiniz muhteşem bir çorba..


Malzemeler:

1 çay bardağı yıldız şehriye
1 küçük parça haşlanmış tavuk göğüs eti
4  adet domates
yada
1 su bardağı domates sosu
2 su bardağı tavuk suyu
2 su bardağı sıcak su
1 yemek kaşığı nane
1 yemek kaşığı sıvıyağ
tuz

Yapılışı:

Yıldız şehriyeleri sıvı yağ ile birlikte çorba tenceresine alın.Orta ateşteki ocak üzerinde şehriyeler biraz renk değiştirinceye kadar karıştırarak kavurun. Domates kullanıyorsanız rendeleyin. Domates rendesini yada sosunu tencereye ilave edin.5 dak. kadar pişirin. Üzerine kaynamış tavuk suyunu ve suyu ekleyip karıştırın. Haşlanmış tavuk etini didikleyip tel tel ayırın, içine ekleyin. Nanesini ve tuzunu ilave edip karıştırın. Şehriyeleri pişinceye kadar kaynatın. Limon dilimiyle birlikte sıcak servis yapın….

2 thoughts on “Domatesli Yıldız Çorbası”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir