Susam Krokan

Gecikmiş bir tarifim. Bayramda misafirlerime ikram etmek için yaptım. Gel git yarısını ben yedim.. Yapımı çok kolay.. Kavrulmuş susamın tadını ben çok severim. Birde krokan olursa bayılırım… Sizde sevdiklerinizi ve kendinizi şımartın mutlaka deneyin bu lezzeti..


Malzemeler :

1 çay bardağı toz şeker
2 çay bardağı susam

Yapılışı :
Susamı küçük tencerede kısık ateş üzerinde kavurun, kenarıya alın.

Şekeri tencereye alın, kısık ateş üzerinde eriyip rengi değişip karamel rengi alana kadar pişirin.

İçine susamları ekleyip iyice karıştırın.

Düz bir tabağı su ile ıslatıp fazla suyunu silkeleyin. Üzerine susamları döküp ince olacak şekilde yayın. Soğumaya bırakın.

Soğuduktan sonra istediğiniz büyüklükte parçalar haline kırın. Düzgün şekiller istiyorsanız ıslatılmış bir bıçak yardımıyla sıcakken istediğiniz büyüklükte parçalara kesin. Soğumaya bırakın..Kavanozda saklayın.

10 thoughts on “Susam Krokan”

  1. krokan varmış buradaa:)Bizim evde çok sevilir , özellikle de fındıklısına bayılırız:)Susamlısı da çok çok güzel olur..Susamın o kavruk tadı karemalize olmuş şekerle buluşuncaaa mmmmmm nefis bir tat çıkıverir:)Ellerine sağlık canım.Sevgiyle kal:)

    1. Yapılacak çok krokan var..:)) O kadar güzel yazmışsın ki.. Benim bile tekrar canım istedi..:)) Yandık Zeynepçim.. Kilo alıyorum bennnnn… Sevgiyle canım..

  2. En sevdiğim şeylerdendir. Okuyunca inanamadım bu kadar kolay olabileceğine. Gene de püf noktaları vardır diye düşünüyorum. Ellerinize sağlık.

    1. Teşekkür ederim İlhan Bey.. Benim bildiğim, yaptığım tarifim bu.:)) Ama arkadaşlarım içinde pekmez kullanarak yapanlar da var. Deneyip o tarifide paylaşırım.. Keyifli günler..

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir