Keçi Ayağı

Çocukluğumdan bir lezzet. İlk mutfağa girdiğim zamanlardan. Çayın yanına 5 dakikada yaptığım bir tarif.  O zamanlarda çayın yanına bir şeyler olsun isterdim.. Hemen mutfağa koşup yapardım.Sıcacık yanında izmir tulum peyniri, domates ve zeytin..  Geçenlerde Nursevince Lezzetler Nursevincim yapmış. Ellerine sağlık ne kadar da güzel olmuşlar. Uzun zamandır yapmadığımı hatırladım. Artık muffinler. top kekler daha yeni lezzetler yapıyoruz. Bu eskilerden gelen lezzetimi sizlerle paylaşmak istedim. İşte tarifim..

Malzemeler :

1 adet yumurta
1/2 su bardağı yoğurt
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı karbonat
1 çay kaşığı tuz
1-1.5 su bardağı un

Kızartmak için sıvı yağ

Yapılışı :
Bir karıştırma kabında yoğurt, sıvı yağ ve yumurtayı güzelce karıştırın. Unun içine tuz ve karbonatı karıştırın. Unu yavaş yavaş sıvı karışıma katıp bir taraftan yoğurun. Kulak memesi yumuşaklığında ele yapışmayan bir hamur elde edin. Üzerini temiz bir bezle örtün 15 dakika kadar bekletin. Unlanmış tezgahta hamuru açın. Dikdörtgen şeklinde istediğiniz büyüklükte parçalara kesin. He bir dikdötgen parçanın kısa kenarından uzun kenarına olacak şekilde tam ortadan koparmadan kesin. Tüm hamuru bu şekilde hazırlayın. Kızartma yağını kızdırın. Yağın içine atıp her iki tarafınıda kızartın. Kağıt havlu serilmiş bir tabağa çıkarın. Tüm keçi ayaklarını bu şekilde pişirin. Servis tabağına aktarın. Sıcak servis yapın..

6 thoughts on “Keçi Ayağı”

  1. Ben hamuruna sıvı yağ koymadanda yapıyorum. Canım ellerine sağlık. keçi ayağının yanınada maydanozlu beyaz peyniri çokyakıştırıyorum. Birde minik minik peynire taze soğan doğrayavaksın ohh miss.

  2. inanmıyorum ama bu kadar tesadüf mü olur bu pazar kahvaltısında bende yaptım aynı tariften ama keçi ayağı ismini bilmiyordum…Bizim komşumuzda yemiştim ve pişi olarak yayınlamaya hazırladım postumu …Kalp kalbe karşıymış derler ya bizimkiside blog bloga tarif tarife karşıymış oldu ne güzel bir durum… 🙂
    Sevgilerimle…

    1. Ellerinize sağlık. gerçektende öyle.. Bende gül kurabiyelerinize yazdım.. Adını değiştirebilirsin.. Pişi bizde yuvarlak olanlara denir aslında. Geç oldu ama sizi izlemeye aldım.. Güzel sözleriniz için teşekkür ederim.. Görüşmek üzere..sevgilerimle..

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir