Cevizli Muffin

Dr Oetkerin workshop çalışmasında katıldığımı ve orada neler yaşadığımı sizlerle paylaşmıştım. Şimdi sıra orada yaptığımız Cevizli Muffinlere geldi.. Dr Oetker mutfağında çok lezzetli muffinler yaptık.Yaptığım bir çok tarifte Dr Oetker ürünleri kullanırım zaten. Ama sade kek unlarının şekersiz ve tuzlu hamur işlerinde kullanabileceğini  öğrendiğimde çok şaşırdım çünkü ben kek un değince sadece kek yapabileceğimizi sanıyordum. Bu Kekun çok marifetli hem tuzlu oluyor hemde tatlı .Çok güzel bir mutfakta çalıştık.. Her malzemenin ve Dr Oetker beyaz meleklerinin hazır olduğu bir mutfak.. Şefimiz eşliğinde bu muffinleri yaptık. Ne kadar lezzetli olduğunu sizlere anlatmam mümkün değil, ancak yapıp denerseniz bunu anlarsınız. Tarif arşivime böyle lezzetli bir muffin kattığı için Teşekkürler Dr Oetker…

Malzemeler :

1 paket Dr Oetker Sade Kek Karışımı
3 adet yumurta
1/2 su bardağı küçük küp doğranmış kırmızı biber
1/2 su bardağı küçük küp doğranmış yeşil biber
3-4 dal ince doğranmış dere otu
1 su bardağı iri kıyılmış ceviz
1 su bardağı zeytinyağı
1.5 su bardağı tulum peyniri rendesi
2-3 diş ince kıyılmış sarımsak
1.5 tatlı kaşığı tuz
1.5 tatlı kaşığı karabiber
1.5 tatlı kaşığı kuru fesleğen

Süslemek için :

1 adet dolma kırmızı biber
1 adet sarı dolma biber
12 adet kırmızı kiraz domates
12 adet kürdan


Yapılışı  :

Dr Oetkerin 12 li Muffin Kabını margarinle iyice yağlayın. Yumurta, sarımsak, tuz, karabiber, fesleğen, dereotu, zeytinyağı ve sütü derin bir kaba koyun el çırpıcısı yardımıyla iyice karıştırın. Sade Kek karışımını 2-3 seferde ekleyerek pürüzsüz bir yapı elde edene kadar karıştırmaya devam edin. Sırasıyla doğranmış biberler, tulum peyniri rendesi ve cevizi ilave ederek her malzemeden sonra kısa bir süre karıştırın. Hamuru muffin kalıplarına paylaştırın ve fırının orta rafında pişirin.

Elektrikli Fırın Ayarları :
Turbo Pişirme : 160 derecede ( önceden ısıtılmış)
Alt-üst pişirme : 170 derecede ( önceden ısıtılmış)
Pişirme Süresi : Yaklaşık 25-30 dakika

Fırından aldığınız muffinleri 5 dakika sonra kalıptan çıkarın ve tel ızgara üzerine sıralayın.

Biberlerin iç kısmlarını ayıklayıp minik kalp kalıplarıyla kalp şekilinde kesin.Kürdanlara kalp şeklindeki biberlerden ve kiraz domateslerden dizin. Muffinlerin üzerine batırın. Ilık veya soğuk servis yapın.

 

2 thoughts on “Cevizli Muffin”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir