Domatesli Arpa Şehriye Çorbası

Soğuk kış günleri için hazırlayacağımız çorbalar içimizi ısıtır. Değişik lezzetler arayanlar için bu çorba tarifi. Görüntüsü ve tadı mükemmel, misafir sofralarınızın baş tacı olacak bir çorba. Oğlum küçüklüğünden beri çok yemek seçer. Ben ve eşim sebze yerken oğlum elini sürmedi yemeklere. Bende oğluma sebze yedire bilmek için çeşitli çarelere başvurdum. Sebzeleri çorbalara, pilavlara böreklere eklemek gibi. Bu çorba tarifide onlardan biri. Kereviz yemeyenlere yedirmenin kolay yolu. Deneyin mutlaka tarif arşivinize alacaksınız….

Malzemeler :

3 adet domates
1 adet  kereviz sapı
1 adet çarliston biber
1 çay bardağı arpa şehriye
2 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz
2 yemek kaşığı tereyağı
5 su bardağı tavuk suyu
karabiber
tuz
Yapılışı :
Domatesleri yıkayın, rendeleyin. Biberin tohumlarını çıkarın,yıkayın, ince kıyın.Kereviz sapını yıkayın, küçük kıyın. Tereyağını çorba tenceresinde eritin, biber ve kereviz saplarını kavurun. Rendelenmiş domatesi ilave edin, pişirin. İçine tavuk suyunu yada normal suyu ilave edin. 5 dakika kadar kaynatın. İçine arpa şehriyeleri ilave edin. Tuzunu ve karabiberini ekleyin. Kısık ateşte arpa şehriyeler yumuşayıncaya kadar pişirin. Çorbayı kaselere paylaştırın, üzerlerine kıyılmış maydanoz serperek sıcak servis yapın…

4 thoughts on “Domatesli Arpa Şehriye Çorbası”

    1. Canım bende hafta sonu yine yaptım ama tarifimi güncelleyemedim. İnternete cepten bağlanıyorum sınırlı internetim var.. Eve döndüğümde düzenleyeceğim kısmetse. Seninde ellerine sağlık canım..

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir